Wordpress Kurulumu Nasıl Yapılır?

Wordpress Kurulumu Nasıl Yapılır?

İnternette varlığını sürdüren internet sitelerinin yaklaşık % 32’lik bölümü Wordpress alt yapısına sahip. Bu da özel yazılım ve hazır site düzenlemelerin yapıldığı programların arasında oldukça yüksek bir oran demektir. Wordpress kişisel kullanımın yanı sıra kurumsal tema portföyüne de sahip olmasından dolayı oldukça kullanışlı. Kurulum işlemi sırasında herhangi bir kodlama gerektirmiyor olması kullanıcı sayısını artıran faktörler arasında yer alıyor. Açık kaynaklı olması geliştirilebilmesine imkan tanırken, eklentilerle de özelleştirmeler mümkün hale geliyor.

Her sektör için uygun geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Wordpress ücretli ve ücretsiz tema seçeneği sunuyor.

Wordpress.com ile Wordpress.org Arasındaki Farklar

Bu iki alan adı birbirinin benzeri olsa da yaptıkları uygulama birbirinden farklı olabiliyor. Wordpress.com, domain ve hosting gerektirmeden kullanıcıların kendi blog sitelerini açmasına imkan sağlıyor. Ancak burada alan adı xxxxx.wordpress.com şeklinde görünüyor. Bu yöntem kurumsal firmalar için uygun olmadığından genellikle tercih wordpress.org üzerinden oluyor.

Wordpress Nasıl İndirilir?

Wordpress’te mantık gönüllülük esası şeklindedir. Bunun için gelişim esnasında kullanıcı eski sürümlerde karşılaşılan hataları gidererek yeni özellikle ekleyebilir. Bu da alt yapının sürekli olarak güncellendiği anlamına gelir. Eski ve yeni sürümler ise resmi siteden indirilebilir.

Wordpress Nasıl Kurulur?

Wodpress bir site kurmak istenildiği zaman 4 farklı yöntem izlenebilir. Bu yöntemler ise şöyledir:


  1. FTP ile kurulum,

  2. Web Hostinge cPanel ile otomatik kurulum,

  3. Web Hostinge cPanel ile manuel kurulum,

  4. Deluxe Wordpress Hostinge kurulum,


Çok yönlü kurulumun olması ise tamamen açık kaynak koduna sahip olmasından kaynaklanıyor. Yalnızca uygulama noktasında farklı olan bu kurulumların tamamında hızlıca kurulum işlemi tamamlanabilir.

Manüel kurulumlarda genelde açık kaynak olarak erişilen kodlar üzerinde değişiklik yapılıyor. Örneğin kurulumla birlikte gelen Hello Dolly ve Akismet gibi eklentileri veya Twentyseventeen ve Twentysixteen gibi temaları sunucuya atmadan silebiliyorlar. Tabi bunların hepsi isteğe bağlı olan düzenlemelerdir.

Timsah Ajans, web tasarım hizmetini isteğe bağlı olarak Wordpress kurabiliyor. Wordpress siteniz için bize https://www.timsahajans.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans