SEO Analizi Nasıl Yapılır?
SEO yapılırken her şeyin hesap edilmesi gerekir. Çünkü en küçük şeylerin bile önemi büyüktür. Bazen çalışmalar yapılırken ince detaylar için fazla zaman ayırabilirsiniz. Bunun içinde Google sıralamasında ister istemez zorluk yaşarsınız. Web sitenize SEO yaparken ise sizi başarıya götürecek olan bir takım faktörler vardır. Bunları doğru gerçekleştirirseniz sitenize gelen trafiği artırır ve daha fazla görünür olursunuz.
SEO Analizinde Gerekli Olan Araçlar
SEO analizi yapabilmeniz için bazı araçlara ihtiyacınız olması gerekiyor. Bu araçlar aşağıdaki listede sıralanmıştır.
- Google Analytics, Google Search Console,
- Ahrefs,
- Beam Us Up,
- Copyscape,
- Barracuda Penguin Tool
- Title Tag Pixel Width Checker
Yazdığımız uygulamalar işinizi daha kolaylaştıracaktır. Ancak hepsini kullanmak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Örneğin Ahrefs ile devam edebilirsiniz. İsterseniz SEO analizi nasıl yapılır adım adım ilerleyelim.
Sitenizi Kurun
SEO yapabilmeniz için bir siteye ihtiyacınız olacak. Bunun için kaliteli web tasarımı olan bir site hazırlamanız gerekiyor. Bunu kendiniz yapamazsanız Timsah Ajans web tasarım konusunda size başarılı çözümler sağlayacaktır.
Yalnızca Tek Bir Surum
Sitenizin adının her uzantısını satın almış olabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki gibi;
- http://timsahajans.com.tr
- http://www. timsahajans.com.tr
- https:// timsahajans.com.tr
- https://www. timsahajans.com.tr
Bunlardan sadece bir tanesini kullanmalı ve diğerlerini 301 ile kullandığınız siteye yönlendirmelisiniz.
Manuel Kontrol
Sitenizi kurduktan sonra SEO ayarlarının yapılıp yapılmadığından emin olun. Bunun kontrolünü manüel olarak yapabilirsiniz. Sayfa iyi hazırlanmış mı, başlığı var mı, meta açıklaması var mı, H1 etiketi içeriyor mu, alt başlıklar kullanılmış mı? Bunların kontrolü tam ise geçerli bir not almış demektir.
Web Crawl Analizi
Web Crawl analiziyle birlikte sitenizdeki sorunları görebileceksiniz. Örneğin sitenizde yinelenen başlık etiketleri bir sorundur. Özellikle Wordpress tabanlı sitelerde bu çok yaygın olur. Bunun nedenine baktığımız zaman ise aynı başlıkta sayfa ve yazı olmasıdır. Bunun için başlıklarınıza “- Sayfa Y” eklenebilir ya da yalnızca sayfa 1 dışındaki her şeye noindex takip etiketi eklenebilir.
Web tasarım, sosyal medya, SEO gibi konularda firmamız size profesyonel destek sağlayacaktır.
https://www.timsahajans.com.tr/
0 Yorum