İçerik Kopyalanması Nasıl Engellenir?
İnternette binlerce web sitesi var ve bu sitelerin güncel olabilmek için sürekli içerik girmesi gerekiyor. Ancak içerik oluşturmada yazmak kadar sıkıntılı olan şey başlık ve konu seçimidir, çünkü rekabet çerçevesinde düşündüğünüzde seçtiğiniz başlık hem içeriğinize uygun olmalı, hem sitenize gelen kullanıcıyı okumaya teşvik etmeli, hem de size ait olması gerekir.
Bunun üstesinden gelemeyeceğine inanan kişiler başlık ve konu seçimini kendileri yapmak yerine var olan sitelerden kopya içerik denilen usulle alabiliyorlar. Kopya içerik bir siteyi değersiz hale getirecek bir girişim, ancak siz özgün içerik yazan ve konu başlığı bulup sitesine giren biriyseniz bu durumda içeriklerinizin kopyalanmasını nasıl engelleyebilirsiniz?
Google’ın yapmış olduğu resmi açıklamaya göre tüm internet sitelerinin % 25-30’u birbirinin aynısı, yani farklı bir diyişle açıklayacak olursak internetteki bilgilerin üçte biri kopyala yapıştır makalelerinden oluşuyor.
İçeriklerinizin Kopyalandığını Nasıl Anlarsınız?
İçerikleriniz için zaman ve çaba harcıyorsunuz, uzun bir araştırma süreci sonunda ortaya çıkan içerikleriniz başka bir sitede yayınlanmasına izin vermeyebilirsiniz. Fakat yine de bunun önüne geçemiyorsanız bu durumda yapmanız gereken birtakım işlemler var.
Yazdığınız makaleden bir cümle alıp Google’da aratın çıkan sonuçlardaki web sitesini ziyaret ederek içeriğinizin ne şekilde kopyalanmış olduğunu görebilirsiniz. Eğer ki bu kontrollerin otomatik olarak yapılmasını istiyorsanız bu durumda Google Alerts’den faydalanabilirsiniz. Bunun dışında da içeriklerin kopyalanmış olup olmadığını tespit eden farklı programlar mevcut örneğin; Plagium, Copyscape, CopyGator gibi ücretsiz araçlar mevcut. Bunlar kopyalanmış içeriklerinizi tespit etmenize fayda sağlayacaktır.
İnsanlar kopyala yapıştır yönteminde genelde metni site üzerinden seçerek kopyalıyor. Siz bu kopyalama işlemini kapattığınız zaman kullanıcı sitenizdeki içerikleri seçemeyeceğinden dolayı kopyalama işlemini gerçekleştiremeyecek.
Metin seçmenin dışında sürükleyip bırakma işlemini de kapatabilirsiniz. Bu sayede hem seçme hem de sürükleme işlemi kapalı olduğundan dolayı kullanıcılar sitenizden yazı alamayacaklardır.
RSS kaynağınızı kısıtlayın. Bir site sahibi sizin RSS kaynağınıza ulaşırsa bu durumda ne yaparsanız yapın içeriklerinizin kopyalanmasının önüne geçemezsiniz. Bu nedenle yönetici ayarlarından RSS kaynağınızı korumaya almanız gerekir.
Görsellerinize mutlaka logonuzu ve site adınızı ekleyin. Bu sayede kopyalanmış olsalar bile başkası tarafından kullanılmayacaktır.
Sitenizin içeriklerinin yenilenmesi ve web tasarım gibi hizmetler konusunda bize https://www.timsahajans.com.tr/ adresindenbilirsiniz.
0 Yorum