Dropshipping Nedir?
Dropshipping ya da Türkçe karşılığıyla stoksuz e-ticaret, özellikle son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen bir e-ticaret biçimi olmaktadır. Bu nedenle de çok merak edilen bir konudur. Ancak dropshipping en basit tanımlama ile e-ticaret yapan kurum ya da kişinin herhangi bir stok bulundurmadan siparişleri tedarikçiye ilettiği ve tedarikçi tarafından ürünlerin müşteriye iletildiği bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.
Dropshipping Nasıl Yapılır?
Dropshipping yöntemi son dönemlerde çok popüler bir hale gelmektedir. Hatta pek çok kişi ilk olarak bir hobi gibi bu işe başlarken daha sonrasında asıl işi haline getirmiştir. Çünkü, dropshipping aslında çok basit bir sistemle işlemektedir. Dropshipping yönteminde müşteri ürünü çevrimiçi olarak sipariş vermektedir. Ardından da bu sipariş tedarikçi ya da toptancıya iletilmektedir. Böylelikle de sipariş verilen ürün sipariş verilen yerden değil de daha çok tedarikçi ya da toptancı tarafından müşteriye iletilmektedir.
Bundan da anlaşılabileceği üzere aslında dropshipping yönteminin çalışma prensibi oldukça basittir. Ancak, maddi getiri açısından bir kar-zarar hesaplamasının yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde her şey daha karmaşık bir hal alacak ve belki de sıfır kar ile işlemler ilerletilmeye çalışılacaktır. Bu nedenle dropshipping yapılırken dikkatli olunması önerilmektedir.
Dropshipping yapılırken dikkatli olunması gereken bir diğer noktada güvenilir bir tedarikçi ya da toptancının bulunması sorunudur. Çünkü, müşteri sipariş verdiği ürünün en kısa sürede eline ulaşmasını istemektedir. Ancak, ürünü müşteriye ileten siz olmayacağınız için tedarikçi ya da toptancının bu konuda dikkatli olacağına emin olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde müşteri kaybı yaşamanız ve zarar etmeniz mümkün olmaktadır.
Dropshipping Avantajları ve Dezavantajları Neler?
Dropshipping işlemlerinin pek çok avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır. Bu yüzden tüm artı ve eksi yönlerin iyi analiz edilmesi önemlidir. Çünkü, sermayenin ve işletme giderlerinin az olması pek çok kişinin bu alana yönelmesine zemin hazırlamıştır. Bu bağlamda da rekabet her geçen gün artmaktadır.
Dropshipping Yönteminin Avantajları
Bu yöntemin en önemli avantajı düşük giriş maliyetinin olmasıdır. Ayrıca, sıfır stok riskine sahip olması, hızlı bir e-ticarete giriş örneği olması, esnek olması ve sıfıra yakın kargo maliyetine sahip olması en büyük artılardır.
Dropshipping Yönteminin Dezavantajları
Bu sistemi uygulamak isteyenlerin çok ciddi çaba harcaması ve mevcut rekabette söz hakkında sahip olabilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda herhangi bir lojistik sorunun yaşanmaması için çaba göstermesi ve tedarikçi, toptancı ile müşteri arasındaki iletişimin kopmamasını sağlaması gerekmektedir. Bu nedenle de aslında zahmetli bir durum meydana gelmektedir.
https://www.timsahajans.com.tr
0 Yorum