Youtube Beğenmeme Sayılarını Neden Gizledi?

Youtube Beğenmeme Sayılarını Neden Gizledi?

Son yılların en gözde video izleme platformu olan Youtube her geçen gün daha popüler ve daha çok kişinin katıldığı bir platform haline geldi. Bu da platformun zaman zaman kendi içerisinde bazı güncellemeler yapmasını zorunlu hale getirdi. Çünkü, son yılların en önemli video platformlarından biri olan Youtube, daha kapsayıcı bir topluluk olmak adına çeşitli önlemler ve yeni içerik üreticileri içinde yeni alanlar açma gerekliliği hissetti.

Bu gereklilik neticesinde de platform içerisinde bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Bu kararlardan biri de beğenmeme sayısını ya da diğer bir ifade ile dislike sayısını gizlemek oldu. Çünkü, platformun politikaları neticesinde yeni kullanıcılara yol açılması gerektiği düşünüldü ve beğenmeme sayıları gizlenerek yeni içerik üreticilerinin videolarında önyargıların oluşmamasını amaçladı. Bu bakımdan da beğenmeme sayılarını gizleme kararı aldı. Ancak beğenmeme sayılarını gizlemesinin tek nedeni bu değildi. Sizler için bu nedenlerden bazılarını sıraladık.

Youtube Platformunun Beğenmeme Sayılarını Gizlemesinin Nedenleri

Youtube son dönemin en önemli video içerik platformu olarak karşımıza çıkmakta ve her geçen gün bu önemini arttıracak yöntemler geliştirmektedir. Bu geliştirdiği yöntemlerden biri de herhangi bir video içerik üreticisinin ürettiği videolardaki beğenilmeme sayılarını gizlemesiydi. Bunun yapmasının birkaç temel nedeni vardı. Bu nedenleri sizler için sıraladık.

Motivasyon Kaybının Yaşanmaması

Youtube her geçen gün büyüyen bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu yükselişini haklı olarak korumak ister. Bu nedenle de beğenmeme sayılarını tüm platformda kaldırarak yeni video içerik üreticilerinin ya da eski video içerik üreticilerinin sırf beğenilmedikleri için motivasyonlarının düşmemesini sağlamayı amaçlar.

Fan Grubu Saldırılarına Maruz Kalınmaması

Youtube üzerindeki bazı kullanıcılar zaman zaman çeşitli sorunlar yaşayabilir ve bu sorun yaşayan kişiler belirli bir fan grubuna sahiplerse bu durumda da çeşitli beğenmeme saldırılarına maruz kalarak değer kaybı yaşayabilirler. Çünkü, her iki tarafından fan grubu diğer tarafın videolarına “dislike” vererek kullanıcının videolarının trend olmasını engelleme eğilimi gösterebilmektedirler. Bu ve bunun gibi sorunların önlenebilmesi içinde Youtube beğenmeme sayılarını gizlemeyi tercih etmiştir.

https://www.timsahajans.com.tr

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans