Yazı Fontlarının Görsel Algı Üzerindeki Etkileri

Yazı Fontlarının Görsel Algı Üzerindeki Etkileri

Günümüz yaşantısında gerek dijital ortamlarda gerekse geleneksel ortamlarda sıklıkla yazı fontları bir diğer ifade ile yazı karakterleri ile denk geliyoruz ve bu denk geliş ile birlikte de her yazı karakterinin yarattığı anlam dünyasının içerisinde kayboluyoruz. Çünkü, her yazı fontu ya da karakterinin insanların görsel algıları üzerinde çeşitli etkilerinin olduğu bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu nedenle de sizler için günümüzde en sık kullanılan ve yapılan bilimsek çalışmalar ile aktarılan birkaç yazı karakterinin insanların görsel algıları üzerinde yarattıkları hislere değineceğiz. Bu sayede yazı karakterlerinin bazılarının yarattığı hisleri kendi markanız adına nasıl kullanabileceğiniz hakkında birkaç ipucu sunacağız.

Times New Roman Yazı Karakteri

Günümüzde en sık kullanılan yazı fontlarından biri olan Times New Roman, genellikle akademik ve bilimsel çalışmalarda tercih edilen ve birçok kişi için “geleneksel” bir yazı karakteri olduğu düşünülen bir font olarak karşımıza çıkar. Bu bağlamda da müşterilerinizin görsel algılarının sizin markanızı daha geleneksel ve ciddi olarak görmesini istiyorsanız rahatlıkla kullanabileceğiniz bir yazı tipidir.

Bodoni Yazı Karakteri

Günümüze bakıldığında daha az kullanılan yazı tiplerinden biri olan Bodoni, aslında pek çok kişiye göre daha “modern” bir stil yaratmış ve bu modern stil çerçevesinde de kendini yenilikçi bir bakış açısıyla ele almıştır. Bu bakımdan da marka olarak eğer daha modern ve yenilikçi bir algı yaratmak istiyorsanız bu yazı karakterini kullanmanız önerilebilir.

Arial Yazı Karakteri

Arial yazı karakteri aslında günümüzde de zaman zaman denk gelinen bir yazı stilidir. Bu bakımdan da aslında bu fontta üretilen içeriklerin daha “güçlü” bir algı yarattığı gözlemlenmiştir. Bu açıdan bakıldığında da marka olarak daha güçlü bir algı yaratmak için bu yazı stilini kullanmanız önerilebilir.

Rockwell Yazı Karakteri

Günümüzde pek karşılaşılmayan Rockwell yazı stili ise genellikle insanların görsel algıları üzerinde “güvenilir” bir çizgi çizmektedir. Bu nedenle de eğer markanızın görsel anlamda daha güvenilir bir algı yaratmasını isterseniz bu durumda bu yazı tipini kullanmanız önerilebilir.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans