Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Logolar bir markanın yüzüdür. Bu nedenle de bir markaya logo tasarımı yaparken çok dikkatli olunması gerekir. Çünkü, bir markanın kitleler tarafından görülen yüzü logosudur ve bir grafik tasarımcısının logo tasarlarken detaylıca logoyu planlaması önemlidir. Bu nedenle de sizlere yol gösterici olması adına logo tasarlarken dikkat edilmesi gereken noktalara ve bir grafiktasarım çalışması olarak logonun önemine değindik.

Vektörel Tasarım Programları Kullanın

Logo tasarımı yaparken tasarımın nerede ve hangi programda yapıldığı çok önemlidir. Bu nedenle de logo tasarımı yaparken uygun programların kullanılması önerilir. Çünkü, uygun programlarla tasarlanmayan ya da diğer bir değişle vektörel tasarım kullanılmayan logolar ilerleyen süreçlerde çeşitli sorunların meydana gelmesine neden olabilir. Örneğin, eğer bir logo tasarlarken piksel tabanlı programları kullanırsanız ilerleyen süreçte bu logonun bina giydirme, otobüs giydirme gibi çeşitli reklam, pazarlama faaliyetlerinde kullanıldığında kötü gözükmesine neden olabilirsiniz. Çünkü, piksel tabanlı tasarımlarda boyut büyütüldüğünde görüntü kalitesi de düşecektir.

Logoda Yazı Kullanıldıysa Okunaklı Olmalı

Logo tasarlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada logoda yazı varsa bu yazının okunabilir olunduğundan emin olunmasıdır. Çünkü, her logoda yazı olmayabilir ama eğer logoda yazı varsa kitleniz bu yazıyı okuyabilmek ve anlayabilmek isteyecektir. Bu nedenle de logoda yazı kullanıldıysa bu yazısının hoş görünsün diye değişik karakterlerle yazılmasından çok daha okunaklı ama hoş bir yazı stili ile hazırlanması önerilir.

Çok Fazla Renk Kullanılmamalı

Herhangi bir markaya logo tasarlarken çok fazla renk kullanmak genellikle eğilim gösterilen bir davranıştır. Ancak bu yanlış bir uygulamadır. Çünkü, bir logoda çok fazla renk olması kitleleri rahatsız edebilir ve gözlerin yorulmasına neden olabilir. Bu nedenle logo tasarlarken eğer özel bir anlamı yoksa çok fazla rengin kullanılmaması önerilir.

Özgün ve Dikkat Çekici Olmalı

Logo tasarımlarında tasarlanan logonun özgün olması ve dikkat çekici bir yapısının olması önemlidir. Çünkü, kişilerin dikkatini çok solgun ya da çok basit logolar ile çekmek kolay değildir. Aynı zamanda çok basit logolar kullanmak özellikle büyük markaların kitle nezdindeki görüntüsünü olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle de özgün, dikkat çekici ama abartılmayan logo tasarımları daha çok önerilir.

https://www.timsahajans.com.tr

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans