Google Lens Nedir? Google Lens Ne İşe Yarar?

Google Lens Nedir? Google Lens Ne İşe Yarar?

Google Lens, 2017 yılında Google tarafından kullanıcılara sunulan servislerden biridir. Derin makine öğrenme teknolojisi ile çalışan bu servis, kamera objektifindeki nesneyi algılayarak nesneyi tanıyan ve tarama, çeviri ve ürünleri sunma yeteneğine sahiptir. Kullanıcıların ilgiyle kullandığı Google Lens’i yapay zekâ teknolojisi olarak tanımlayabiliriz. Gelin, bu servisi birlikte tüm detayları ile inceleyelim.

Google Lens Nedir?

Google tarafından geliştirilen Google Lens servisi, telefonunuzun kamerasını kullanarak herhangi bir nesneyi işaretlemenize ve ardından bu nesne ile ilgili Google Asistan’a sorular sormanıza imkân tanır. Google Lens, bunun yanı sıra söz konusu nesne ile ilgili önerileri de kullanıcılara sunan Google hizmetlerinden biridir.

Son zamanlarda arama trendleri arasında kendine önemli bir yer edinen Google Lens, iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılabilir. Telefon kamerası ile yapay zekayı bir araya getiren bu hizmet; kullanıcıların bir ürünü, içeriği veya mekânı pratik bir biçimde aramasına olanak sağlar.

Google Lens Nasıl Çalışır?

Google Lens, temel olarak telefonların kamerasıyla bir nesneyi işaretleyerek çalışır. Nesnenin işaretlenmesinin ardından Google Asistan’a işaretlediğiniz şeyin ne olduğunu sormanıza olanak tanıyan bir sisteme sahiptir. Bu hizmet yalnızca işaretlediğiniz nesnenin ne olduğunu söylemekle kalmaz aynı zamanda nesne ile alakalı önerileri de sunar.

Google tarafından geliştirilen bu hizmet; makine öğrenimi, yapay zekâ ve bilgisayarla görme özelliklerini kullanarak çalışır. Lens, kullanıcılarının minimum çaba ile ekrana ilgili ve gerçek zamanlı bilgileri getirerek fotoğraflarınızı anlamlandırmayı temel alan bir hizmettir.

Google Lens Ne İşe Yarar?

Google Lens uygulaması, kullanıcılar açısından son derece avantaj sunan hizmetlerden biridir. Nesnelerin yapay zekâ ile tanımlanması için kullanılan ve nesneler ile ilgili öneriler sunan Google Lens kullanımı son derece pratik bir hizmettir.

Google Lens’i açıp telefonunuzu bir bitkiye doğrulttuğunuzda uygulama size bitkinin türünü söyleyecektir. Aynı zamanda bitkinin bakımı ve büyümesi ile ilgili çeşitli arama alternatiflerini de sunar.

Google Lens ile modem şifresini almak için uzun uğraşlar vermek zorunda kalmıyorsunuz. Modemin şifresinin yazdığı etikete kameranızı doğrulttuğunuzda orada yer alan Wi-Fi adını ve şifresini otomatik olarak algılayarak telefonunuzun söz konusu Wi-Fi ağına siz hiçbir şey yapmadan bağlanmanızı sağlar.

Google Lens, çevrenizdeki restoranlar ve marketlerin açık olduğu saatler ya da işletmelerin kullanıcı puanları gibi temel bilgileri de sunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra ziyaret ettiğiniz bir web sitesindeki İngilizce yazının ekran görüntüsünü alarak   Google Lens’e eklediğinizde size yazının çevirisini de sunar.

Birçok bilgiyi kullanıcılarına pratik bir biçimde sunan bu hizmet sayesinde pek çok işinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans