Google Doodle Nedir?

Google Doodle Nedir?

Google son yılların en popüler arama motorlarından biri olmasının yanı sıra oldukça büyük bir veri tabanı sunması bakımından da dünyanın en önemli ve en büyük şirketleri arasında kendine oldukça ciddi bir yer edinmiştir. Çünkü, Google kurulduğu yıllardan beridir kendini sürekli yenileyen, gündem oluşturan ve gündem takip eden bir yapılanmaya sahiptir. Bu nedenle her yaptığı ile olay olan ve her zaman kendi farkını ortaya koyan Google, Doodle adını verdiği uygulaması ile birlikte de kendinden sıklıkla söz ettirir. Aynı zamanda da kendi farkını ortaya koyarak kullanıcılarını bilgilendirir.

Doodle Nasıl Ortaya Çıktı?

İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza pek çok yeni kavram girdi. Bu kavramlardan biri de Google tarafından ortaya konan “doodle” kavramı oldu. Doodle kavramı ilk olarak 1998 yılında şirket daha yeni açılmışken ortaya çıktı. Çeşitli kaynaklara göre, Google kurucularının Nevada Çölündeki Burning Man festivaline gitmeleri sonucunda şirket logosunda yaptıkları değişiklikler sayesinde ortaya çıkan doodle kavramı daha sonrasında ise bir gelenek halini aldı.

Doodle Nedir?

Doodle genellikle Google tarafından tatiller, önemli olaylar, büyük başarılar ve önemli kişileri kutlamak adına genellikle bir günü geçmeyen ve yalnızca çok kısa bir süre için Google logosunun değiştirilmesi durumuna verilen addır.

Bu değişimler zamanına, gününe göre çeşitli biçimlerde meydana gelebilmektedir. Bu nedenle sizler için Doodle türlerinden de kısaca bahsettik.

Doodle Türleri Nelerdir?

Doodle çeşitli şekillerde meydana getirilebilen ve pek çok çeşidi olan bir logo değişimidir. Gününe göre bu logo değişimleri yalnızca görselli, animasyonlu, hareketli, interaktif biçimlerde meydana gelebilir. Bu bağlamda da ilk animasyonlu doodle tasarımının 2010 yılında Isaac Newton hatırasına yapıldığının ve ilk interaktif doodle tasarımın ise Pac-Man adlı oyunun 30. yılında yapıldığının altının çizilmesi gerekir.

Bunların yanı sıra diğer doodle tasarımlarını, hangi günlerde hangi kişiler için yapıldıklarını merak ediyor iseniz Google tarayıcısından doodles araması yapabilir ve burada edindiğiniz sonuçlardan kimler için nasıl tasarımların yapıldığını görebilirsiniz.  Böylelikle hem diğer doodle tasarımlarını görme imkânı yakalarsınız hem de en çok beğendiğiniz doodle tasarımlarını inceleyebilirsiniz.

https://www.timsahajans.com.tr

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans