Google Benim İşletmem (My Business) Nedir?

Google Benim İşletmem (My Business) Nedir?

Google Benim İşletmem, günümüzde işletmelerin veya markaların Google üzerindeki varlıklarını yönetmeleri için geliştirilen bir uygulamadır. İşletmelerin marka bilinirliklerini arttırmalarını ve müşterileri tarafından daha kolay bulunabilmelerini sağlar. Google Benim İşletmem uygulaması, ticari olarak faaliyet gösteren işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilen uygumalar arasında yer alır.

Google Benim İşletmem uygulaması ile ilgili bilgi alarak işletmenizin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulama ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi, yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Google Benim İşletmem Nedir?

Google Benim İşletmem, İngilizce ismi ile Google My Business, ticari faaliyet gösteren işletmelerin ve markaların, profillerini ve internet sitelerini Google arama motoruna ve Google Maps (Google Haritalar) servisine kaydetmelerini sağlayan Google uygulamasıdır. İşletmelere birçok yönden avantaj sağlayan bu servis, işletmenizi ulaşılabilir kılmanıza olanak sağlar.

Özellikle küçük işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilen bu Google servisi, ekstra bütçe ayırmadan markanızın veya işletmenizin Google arama sonuçlarında çıkmasına yardımcı olur. Google My Business (GMB), sağladığı avantajlar ile işletmelerin görünür olmasına destek sağlar. Peki, Google Benim İşletmem firmalara ne gibi avantajlar sağlar?

·         İşletmeler ve firmalar, Google Benim İşletmem hesabı oluşturarak Google arama sonuçlarında ve Google Haritalar’da görünür hale gelir. Bu sayede firmanız, müşterileriniz veya hedef kitleniz tarafından daha kolay bulunur.

·         Google Benim İşletmem uygulaması, firmanızın konumu ve adresini Google Maps servisine kaydetmenize olanak sağlar. Aynı zamanda işletmenin çalışma saatleri, internet sitesi gibi bilgileri paylaşarak müşterilerinizin işletmenize ulaşmasını pratik hale getirebilirsiniz.

·         Firmanız için Google Benim İşletmem hesabı açarak ürün veya hizmetleriniz ile ilgili müşterilerinizden geri dönüşler de alabilirsiniz.

·         Bu uygulama sayesinde firmanızın sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili fotoğraflar ve görseller de paylaşabilirsiniz. Bu sayede müşterilerinizin güvenini kazanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

·         Google My Business servisi, hedef kitleniz hakkında önemli veriler sunmaktadır. Bu da müşterilerinizi veya hedef kitlenizi tanıyabilirsiniz.

Firmanızın marka değerini ve bilinirliğini arttırmak için işletmenizi Google Benim İşletmem servisi ile Google’a taşıyabilirsiniz.

Google Benim İşletmem Hesabı Nasıl Açılır?

Marka veya işletme sahiplerinin uygulama ile ilgili en çok merak ettiği soru; “Google Benim İşletmem ücretli mi” sorusudur. Bu servisten ücretsiz olarak hizmet sağlayabilirsiniz. Google Benim İşletmem hesabı oluşturarak markanızı veya işletmenizi ücretsiz bir biçimde dijitale taşıyabilirsiniz. Servisten yararlanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

·         İşletmenizi bu servise kaydetmek için ilk olarak Google Benim İşletmem sayfasına girmelisiniz.

·         Ardından sayfanın sağ üst kısmındaki Şimdi Yönet kısmına tıklamalısınız. Burada Gmail hesabınız ile istenen bilgileri doldurarak işletmenizi kaydedebilirsiniz.

·         Daha sonra Google Benim İşletmeme firmanızı eklemek için ‘’ İşletmenizi Google’a Ekleyin’’ butonuna tıklamanız gerekir.

·         İşletmeniz ile ilgili istenen bilgileri girdikten sonra Google firma adresi ve ofis konumu eklemek isteyip istemediğinizi soracaktır. İşletmeniz bir ofise sahipse bu konumu ekleyebilirsiniz. Konum eklemek isteyen işletmeler Ülke, Adres, Posta Kodu, İlçe ve il bilgilerini girdikten sonra Google Haritalar üzerinden ofisinizin konumunu işaretleyebilirsiniz. Bu alanda düzenlemeleri yaptıktan sonra ileri seçeneğine tıklayabilirsiniz.

·         Daha sonra işletmenize ait iletişim bilgilerinizi paylaşacağınız bir sayfayla karşılaşacaksınız. Bu bölümde telefon numarası ve web sitesi gibi alanları doldurabilirsiniz. İşletmenize ait bir web siteniz bulunmuyorsa Google aracılığıyla web sitenizi ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

·         Bu adımın ardından Google, işletmeniz ile ilgili önemli güncellemeleri ve önerileri almak isteyip istemediğinizi soracak ve bir doğrulama yöntemi seçmenizi isteyecektir. Bu kısımda e-posta yöntemini seçtiğiniz takdirde 14 gün içerisinde Google bir e-posta gönderecek ve doğrulama kodu ile işletmenizi doğrulamanızı isteyecektir. Doğrulamayı yaptıktan sonra Google arama sonuçlarına ve Google Haritalar servislerine firmanız eklenecektir.

İşletmeniz için tanımladığınız bu servis sayesinde işletmenizi dijital ortama taşıyarak marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans