Google AdSense Nedir, Google Adsense Nasıl Kullanılır?

Google AdSense Nedir, Google Adsense Nasıl Kullanılır?

İnternet sitesi ya da blog üzerinden reklam yayınlayarak para kazanmak, Google AdSense hizmeti ile mümkündür. Google AdSense hizmetinden faydalanabilmek ve para kazanabilmek için kaydolmanız gerekmektedir. Bunun için Google’ın internet sitesini ve blogu uygun görmesi gerekmektedir.

Dijital dünyada yaratıcı içerikler üreterek para kazanmanın yollarından biri olan Google AdSense, bloğunuza veya internet sitenize reklam almanızı sağlamaktadır. Siteler için reklam satın almak düşünüldüğünden daha zor bir iş olduğundan dolayı, Google AdSense bu noktada tercih edilmektedir. Google AdSense hizmeti sayesinde bloğunuzda ya da sitenizde reklamlar otomatik olarak gösterilmektedir. Otomatik bir şekilde yayınlanan reklamlar sayesinde de bir miktar ücret kazanılmaktadır.

Google AdSense hizmeti, herkese tanınan bir hak olmamaktadır. Bu hizmetten yararlanabilmek için Google’ın belirlediği birtakım kurallara uyuyor olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte sitenizi aktif bir şekilde kullanıyorsanız Google size bu şansı tanıyabilir. Google AdSense hizmetine kaydolduktan sonra verilen kodu sitenize yapıştırarak otomatik yayınlanan reklamlardan para kazanmaya başlayabilirsiniz. Peki Google AdSense nedir, Google AdSense nasıl kullanılır?

Google AdSense Nedir?

Reklam veren şirketlerle site ve blog sahipleri arasındaki bağlantı, Google AdSense hizmetidir. Şirketler Google’a reklam verirken internet sitesinden ara kazanmak isteyen yayıncılar da Google AdSense’e kaydolmaktadır. Şirketin Google’a verdiği reklam, Google AdSense’e kayıtlı olan herhangi bir internet sitesinde yayınlanmaktadır. Google, aradan reklam payını alarak kalan miktarı yayıncıya vermektedir. İşte, Google AdSense para kazanma böyle gerçekleşmektedir.  

Google AdSense’e kaydolan bir internet sitesinde, site ile ilgili reklamlar yayınlanabileceği gibi alakasız reklamlar da yayınlanabilmektedir. Google AdSense ile sitelerde yayınlanan tüm reklamlar, bir reklam havuzundan seçilerek yayına gönderilmektedir. Bununla birlikte sitenizle ilgili reklam yayınlanmaması sizi rahatsız ediyorsa bu konuda düzenlemeler yapabilme imkanınız bulunmaktadır.

Google AdSense Nasıl Kullanılır?

Google AdSense kullanımı aşağıda sıralı adımlar şeklinde verilmiştir.

·         İlk Adım: Google AdSense kayıt sayfasına gelin.

·         İkinci Adım: Google hesap bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.

·         Üçüncü Adım: Reklam yayını yapılması istenilen internet sitesinin adresini girin.

·         Dördüncü Adım: İnceleme için Google’a gönderin.

·         Beşinci Adım: Bu sırada verilen reklam kodunu internet sitenize yapıştırarak reklamların yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

·         Altıncı Adım: Google’dan gelen inceleme sonucuna bakılarak sitenizde reklam yayınlanmaya başlanır.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans