E Ticaret Yazılımı Nasıl Olmalı?

E Ticaret Yazılımı Nasıl Olmalı?

Dijital dünyada tüketiciyle firmaları aynı yerde buluşturan ve online alışveriş yapabilme imkânı veren web sitelerine e-ticaret siteleri denir. E-ticaret sitelerinde gerçek bir mağazada satışa sunulan tüm ürünler bulunur. Bu siteler ile online ortamdaki tüm ürün ve hizmetlere ulaşılabilir ve online ödeme alternatifleri ile satın alınabilir. E-ticaret sitelerinin meydana getirilmesi konusunda ise e-ticaret yazılımı oldukça önemli bir konudur.

E-Ticaret Yazılımının Modülleri Nasıl Olmalıdır?

Firmaların ihtiyaçlarına ve hangi satış davranışlarında kullanılacağına bağlı olarak E-ticaret yazılım farklılık gösterir. Genel olarak E-ticaret siteleri meydana getirilirken kullanılacak olan teknik ve yazılım modülleri aşağıdaki gibidir.

·         Filtreleme Modülü

·         E-ticaret sitesinde markaya özgü, uzman ve mobil uyumlu bir tasarım

·         Sipariş Takip Modülü

·         Stok Takip Modülü

·         Haber ve Duyuru Modülü

·         E-ticaret sitesi içinde satış, iade, gizlilik ve güvenlik için alışveriş sözleşmeleri

·         3D Güvenli Alışveriş

·         SSL ve 128bit şifreleme tekniği ile meydana getirilmiş alışverişin sağlanması

·         Üyelik Oluşturma Sistemi

·         Sınırsız Kategori Ekleme

·         Sınırsız Ürün Ekleme

·         Üye Takip Modülü

·         Kargo Takip Modülü

·         Kupon Modülü

·         Hediye Çeki Modülü

E-Ticaret Yazılımı Nasıl Olmalıdır?

Güvenli Olmalıdır

E-ticaret sitelerindeki en önemli nokta güvenilirliktir. Sunucularda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için site altyapısı dayanıklı olmalıdır. Meydana gelebilecek tehdit ve saldırı gibi siteye zarar veren etkilere karşı anında çözüm üretebilecek programların kullanılması gerekir. Aynı zamanda sunucuda yalnızca tehdit ve saldırı gibi problemler için değil, yedekleme için de uygun programlar bulunmalıdır. Bu sayede meydana gelebilecek veri kayıplarının önüne geçilmiş olur. Bunun yanında ödeme noktalarında müşterilerin kart bilgilerinin güvenliği için de 128bir veya 256bit SSL şifreleme sisteminin kullanılması gerekir.

Arama Motorlarına Yönelik Olmalıdır

E-ticaret sitelerinin arama motorlarına uygun yazılımlardan meydana gelmesi gerekir. Otomatik site haritası meydana getirilmelidir. Bu site haritası bütün arama motorlarında tanınabilir bir hale getirilmelidir. Aynı zamanda siteyi ziyaret eden kişilerin davranışlarını analiz edebilmek için arama motorlarının analitik eklentilerinin kurulması gereklidir. Özellikle bir SEO eklentisine sahip olunması gerekir. E-ticaret SEO, arama motorlarında etkin bir sıralamaya gelmek için önemli bir noktadır.

Geliştirilebilir Tasarım Özelliklerine Sahip Olmalıdır

Günümüzde yapılan tasarımlar birkaç yıl sonra eski moda bir hal alabilir. Bu nedenle e-ticaret yazılımının geliştirilebilir ve son teknolojiye uyarlanabilir hale gelmesi sağlanmalıdır.

Yönetim Paneli Rahat ve Kullanışlı Olmalıdır

E-ticaret sitelerinden maksimum şekilde kullanılan 3 alan bulunur. Bu alanlar; kargo takip, sipariş kontrolü ve ürün eklemedir. Özellikle bu alanların kolay ve rahat bir şekilde kullanılabilmesi sağlanmalıdır. Bu sayede müşterilerin ürün ekleyip çıkarabilmeleri, kargoların nerede olduğunun takip edilebilmesi gibi işlemlerini rahat ve kolayca yapabilmeleri gereklidir.

Sanal Pos ve Alternatif Ödeme Seçenekleri Bulunmalıdır

E-ticaret sitelerinde ödeme alternatiflerinin çeşitli olması oldukça önemlidir. Siteden yapılacak olan alışverişlerde kredi kartı ödeme seçeneği varsa sanal pos ve 3D Secure e-ticaret yazılımının sorunsuz olması gerekir.

Kullanılacak E-Ticaret Yazılımının Ayrıcalıkları Olmalıdır

En iyi e-ticaret yazılımı için tüm ayrıntıların olmasına dikkat edilmesi gerekir. Gelişmiş opsiyon yönetimi, toplu mail gönderimi, müşteri sipariş analizi, sanal pos detayları, aktif kullanıcılar, kullanıcı güvenliği, anlaşmalı banka ve kargo şirketleri gibi bütün özelliklerin olmasına özen gösterilmelidir.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans