Algoritma Nedir?

Algoritma Nedir?

Algoritma kelimesini genelde web sitesi sahibi olduğumuz zaman çok fazla duyuyoruz, ancak aslında algoritma günlük yaşam içerisinde birçok konuda varlığını hissettiriyor. Farkında olmadığınız bu kelime tanım olarak bir amaca ulaşabilmek için kullandığımız yol demek. Yani karşılaşılan problemlerin adım adım çözülebilmesi işlemi. Günlük yaşam içerisinde çok fazla karşılaştığımız algoritma yaptığımız işlerin artık sıradan bir hale gelmiş olmasıyla dikkatimizi çekmiyor.

Algoritma, matematik ve programlama sistemlerinde sonlu işlemler kümesi olarak tanımlanır. Küme belli bir başlangıçtan başladıktan sonra bitiş durumunda son bulur. TDK’ya göre: “Belirli bir sorunun çözümü için, sonlu sayıda adım şeklinde tasarlanmış, sonlu bir kurallar kümesidir. “

Her zaman hayatımızda var olmasına karşın önemsemediğimiz bu işlem kümesi aslında sosyal medya sayesinde daha fazla konuşulmaya başlandı. Çünkü bu platformların hepsi belli bir algoritmaya göre çalışıyor.

Algoritma Ne İşe Yarar?

Algoritmanın var olma nedeni problemlerin çözümünü sağlamak. Bunun içinde problemlerin çözümü 3 aşamadan ibarettir. Bunlar;


  1. Giriş bölümü,

  2. Sonucun bulunduğu bölüm,

  3. Sonuç alınan bölüm


Günlük Yaşamdan Algoritma Örnekleri

  • Un ve suyu bir kase içerisinde karıştır,

  • Yağ ve şeker ekle

  • Yaptığın bu karışımı bir kabın içine dök,

  • Kabı fırına koy


Yukarıda bahsettiğimiz algoritma, aslında her zaman yaptığımız bir işin sonucu. Dolayısıyla sürekli yaptığımız için bunun bir algoritma olduğunun farkında bile değiliz. Bu nedenle algoritmanın amacı insanın yaptığı işte kafasının karışmasını engelliyor.

Algoritma Niçin Gereklidir?

Bunu bir internet sitesi için düşünecek olursak. Web sitesini arama motorunda ilk sırada görmek için arama motorunun algoritmasını dikkate almak gerekir. Aksi takdirde kafa karışır ve gelişi güzel bir sonuç oluşturulmaya çalışılır. Bu da ilk sırada olma hayalini suya düşürür. Timsah Ajans sitenizi arama motorlarının algoritmasına uygun bir şekilde bulunduğu noktadan alarak en tepeye kadar taşıyacaktır.

Sonuç olarak toparlarsak hayatta yaptığımız her işin mutlaka bir amacı ve algoritması vardır. Bu işleri düzene oturtmak için önemli bir kuraldır. Mesela öğrencilik yıllarını hayal ettiğinizde ödev, sınav, sosyal yaşam ve aile bunların sıralamasını doğru yaptığınızda başarı elde edilebilir aksi takdirde başarısızlık kaçınılmaz bir sondur.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans