2021 Web Tasarım Trendleri

2021 Web Tasarım Trendleri

Teknoloji hızla değişiyor ve web tasarım eğilimleri de buna uymak zorunda. Yani bir zamanlar modern ve yenilikçi olan bir tasarım artık sıradan gelebiliyor. Kullanıcılar sitenize geldiğinde isteyeceğiniz son şey, web siteniz eski göründüğü veya kritik web standartlarını görmezden geldiği için dönüşüm kaybetmesidir. Ancak web tasarımının her zaman asla kaybolmayan yönleri de vardır. Örneğin kullanıcı dostu, veri güvenliği ve hızlı sayfa yükleme süreleri gibi hususlar bu zamana kadar hiç değişmemiş ve değişmeyecektir.

Yükleme Süresi ve Sayfa Hızı

En önemli web tasarım standartlarından biri hızlı yükleme süresidir. Hızlı yükleme süresi yıllardır SEO'da önemli faktör olmuştur ve iyi sıralanmak isteyen site için en önemli öncelik olmaya devam etmektedir.

Araştırmalar, internet kullanıcılarının yarısından fazlasının bir web sitesinin hızlı yüklenmesini ve bir bağlantıyı tıkladıktan sonra en fazla iki saniye beklediğini göstermiştir. Sitenizin yüklenmesi eğer üç saniyeden fazla sürerse, ziyaretçileriniz büyük olasılıkla ayrılacak ve bir daha geri dönmeyeceklerdir. Bu nedenle yükleme süresine öncelik vermeniz gerekiyor.

Akıllı İçerik Yüklemesi

Birçoğumuz, sitelerimizi yavaşlatabilecek birçok grafik öğesi ve eklentilere sahibiz.  Özellikle de içerikler söz konusu olduğunda başarı sağlamak için uzun uzadıya yazabiliyoruz. Doğal olarak yazının uzunluğu ve yazı içi görsellerin kullanılması kullanıcının sayfaya girdiğinde daha yavaş açılan bir sayfa ile karşılaşmasına neden olabiliyor. Oysaki tembel yükleme ve sonsuz kaydırma, yeni teknolojiler değildir. Bunun için bu teknolojiyi kullandığınızda kullanıcılar sayfa hızı konusunda sorun yaşamayacaktır. Şunun altını da çizelim neredeyse kullanıcıların yarıdan fazlası içeriklerin en altına kadar inmiyor.

Coğrafi Konumunuza ve Tarama Geçmişinize Göre Kişiselleştirilmiş İçerik

Bir web sitesini ziyaret ettiniz, birkaç saat veya gün sonra içeriğin değişip değişmediğini görmek için geri döndünüz. İlk kez telefonunuzda veya başka bir tarayıcıda açtığınızda, web sitesini ilk ziyaret ettiğinizde gördüğünüz orijinal içeriği görürsünüz. Oysaki zamanla güncellenen içerikler hem kullanıcı hem de arama motorları için çok daha önemlidir. Örneğin alışveriş yapanlar en son görüntülenen, kaydedilen veya beğenilen ürünleri görüntülemek isterler.

https://www.timsahajans.com.tr/

0 Yorum

TAKİP ET @timsahajans